23948sdkhjf

Svenskt modemärke lägger ner

Det högprofilerade svenska designvarumärket Minimarket lägger ner verksamheten i nuvarande form. Återförsäljare som segar med betalningar har gjort företaget sårbart.
Tidningen Habit skriver i dag att Minimarket upphör som bolag. Anledningen är att de ofrivilligt har fått agera bank åt många återförsäljare.

Under de senaste två åren har Minimarkets grundare Sofie, Jennifer och Pernilla Elvestedt drivit bolaget i egen regi. Vd Sofie Elvestedt förklarar beslutet om inledd konkurs i ett pressmeddelande:

”I modebranschen är det allt för vanligt att återförsäljare betalar sina fakturor för sent. Det här skapar en negativ spiral för oss varumärken, sena inbetalningar till oss påverkar våra betalningar och sätter oss i ett sårbart läge där vi ofrivilligt agerar bank åt en stor del återförsäljare. Vi har nått en punkt där vår likviditet är så pass ansträngd att vi anser att det behöver ske en förändring. Genom att bromsa nu ger det oss goda möjligheter att stänga nuvarande bolag på bästa sätt.”

I pressmeddelandet öppnar grundartrion upp för alternativa sätt att driva varumärket vidare.
”En potentiell väg framåt är att i större utsträckning träffa slutkund direkt”.

2014 förbättrades bolagets resultat med 5 miljoner kronor och landade på en knapp förlust på 260 000 kronor, enligt uppgifter från Alla bolag. Omsättningen sjönk från 9,5 miljoner kronor 2013 till 8,8 miljoner kronor 2014, skriver Habit.
Konkurs är nu inledd och siffror för 2015 uppges ej.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062