23948sdkhjf

Skräddarsytt bättre för miljön

Plagg som sitter rätt returneras inte och används mer. Det hävdar mannen bakom svenska nätsuccén Tailor Store.
Tailor Stores vd Jan Höjman beskriver affärsidén i ett pressmeddelande:

"I Sverige slängs det åtta kilo textilier per person och år samtidigt som returer på kläder köpta på internet är uppemot 40 procent. Det är något nätskräddaren Tailor Store vill förändra på ett globalt plan."

- Vi erbjuder ett mer ansvarsfullt shoppingalternativ och etablerar oss därför just nu på stora marknader som USA där vi kan göra skillnad snabbt, säger Tailor Stores vd..

I pressmeddelandet framhålls att det gått åt 8 kilo kemikalier och 29 000 liter vatten för att producera de kläder som varje svensk slänger varje år och att detta tillsammans med de i dag höga returerna på kläder köpta på nätet påverkar miljön negativt.

Jan Höjman menar att passformen är en stor bov i dramat.

- För fler än hälften av svenskarna är det ett återkommande problem att kläderna sitter illa. Samtidigt uppger svenskarna att passformen är a och o. Därför tror vi att dålig passform bidrar till att vi i dag returnerar och slänger kläder i en så hög utsträckning, säger han.

Tailor Stores lösning på problemet är att sälja välklätt mode på nätet, designat av kunderna och skräddarsytt efter deras mått. Genom det hoppas företaget att kunderna använder kläderna i högre utsträckning och därmed påverkar miljön mindre.

- Enbart fem procent av våra kunder returnerar sina plagg. Jämför vi med andra e-handlare tycker jag att siffran bevisar att skräddarsydda kläder på internet inte bara är rätt rent klimatmässigt utan också affärsmässigt. För klimatets skull hoppas jag att fler tar efter vår idé, säger Jan Höjman.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.11