23948sdkhjf

Citygross vill erövra Göteborg

Bergendahlsägda Citygross bygger en ny butik i norra Kungsbacka. Tanken är att göra en starkare inbrytning på marknaden i Stor-Göteborg.
Bergendahlsägda Citygross gör offensiv mot Göteborg Foto:Bergendahls

Kungsbackabutiken Bergendahls Foods första butik i södra delen av Stor-Göteborg, en etablering som tillsammans med kedjans butiker i Kungälv, Borås och hemleveranserna av färdigkomponerade matkassar ska stärka företagets närvaro i regionen.
– Det är dags för oss att öka konkurrensen om matkunderna i Stor-Göteborg och det känns oerhört bra att få göra det söderifrån med en ny fin butik i Kungsbacka! Vi vet att göteborgarna uppskattar god mat och räknar med att vårt starka kunderbjudande kommer att få ett bra mottagande, säger Johan Johnsson , vd för Bergendahls Food i ett pressmeddelande.

Den nya butiken kommer att ha en tydlig färskvaruprofil med brett sortiment av svenskt butiksstyckat kött, bemannad disk för färsk fisk och skaldjur, manuell delikatessdisk, en stor avdelning för frukt och grönsaker samt ett eget bageri med bagare som bakar bröd och bakverk från grunden. Butiken kommer även att tillföra Kungsbackabor med ont om tid olika former av måltidslösningar i konkurrens med restaurangnäringen, samt matkassar för avhämtning i butik.

– Vi är underrepresenterade i Stor-Göteborg och ser det här som första steget i en offensiv där vi ökar vår närvaro genom såväl butiker som e-handel, säger Magnus Schön , etableringschef på Bergendahls.

Bergendahls skriver att den nya butiken redan från start kommer att vara Svanen-märkt och med en KRAV-märkt kötthantering.
Butiken är en del av en nybyggnation som nu drar igång med Aspelin Ramm Fastigheter och den lokala fastighetsutvecklaren Peter Adamsson som hyresvärdar. Etableringen skapar inledningsvis ett sextiotal nya arbetstillfällen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062