23948sdkhjf

Sveriges bästa företag utsedda

Sveriges bästa företag är ett nytt pris som delas ut på initiativ av mediekoncernen Schibstedt. På torsdagen delades priserna ut . Ikea, Clas Ohlsson och Elgiganten hörde till de premierade.
Under hösten och vintern har över 10 000 svenskar svarat på frågor i en stor opinionsundersökning, som syftade till att ta reda på vilket som är Sveriges bästa företag. När resultatet presenterades under torsdagen den 17 mars var det Ikea som tog hem priset som Sveriges Bästa Företag 2016.

– Det känns fantastiskt kul, just för att det kommer från våra kunder. Jag är både glad, stolt och ödmjuk inför vad det betyder, säger Håkan Svedman , chef Ikea Sverige.

Det är mediekoncernen Schibstedt som ligger bakom undersökningen, vilken gick ut på att det svenska folket initialt fick ange vilka tre företag de föredrar framför andra. I steg två betygsattes företagen utifrån ett antal mjuka värden som kvalitet, service, prisvärdhet och förtroende - faktorer bortom de produkter och tjänster man säljer. Av över 250 namngivna företag i Sverige, listades en handfull nominerande, varifrån en slutgiltig vinnare utsågs, Ikea.

I klassen detaljhandel vann hemmafixarkedjan Clas Ohlson.
– Vi är väldigt stolta över det här priset eftersom det är ett kvitto på att vårt arbete med kundmötet ger resultat. Jag tror att många uppskattar att vi alltid försöker ta oss tid för ett personligt bemötande, oavsett om man kontaktar oss i butik, per telefon eller via nätet. Det är ett sätt för oss att förvalta vår historia, samtidigt som vi växer med nya butiker, tjänster och marknader, säger Nina Lindfors , Sverigechef på Clas Ohlson.

I kategorin Hemelektronikkedjor vann Elgiganten och i kategorin Bästa sportkedjan var det Stadium som tog hem priset.
I kategorin Årets Bygg- och trädgårdshandel vann Bauhaus över medtävlare som Blomsterlandet och Plantagen.

Undersökningen har utförts det beroende undersökningsföretaget, Reflect, på uppdrag av Schibstedt
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063