23948sdkhjf

Kontaktlöst på Summerburst

Ja, kontaktlösheten gäller förhoppningsvis bara betalningar när festivalen Summerburst hålls i Göteborg i dag. Mastercard erbjuder möjligheten att blippa alla betalningar under 200 kronor med de nya kontaktlösa korten.


MasterCard är officiell partner till musikfestivalen Summerburst som går av stapeln i Göteborg idag . På festivalen förenklas betalningarna genom att alla besökare erbjuds att betala kontaktlöst på festivalens över 100 egna betalterminaler. Betalningen sker genom att besökarna blippar sina kort mot betalterminalerna.

Kontaktlösa betalningar är snabba och säkra och innebär att man kan genomföra ett köp på under 200 SEK* på bara några sekunder, genom att enbart blippa sitt kort mot betalterminalen. Majoriteten av alla köp som görs på Summerburst är på mindre belopp och genom vårt partnerskap med festivalen vill vi visa besökarna hur smidigt det är att betala kontaktlöst”, säger Jessica Claar , marknadschef på MasterCard i Norden och Baltikum i ett pressmeddelande.

Summerburst arrangeras för sjätte året i rad och hålls både i Göteborg och Stockholm. Festivalen förväntas slå rekord i antal besökare den kommer även i år att vara helt kontantfri och nu dessutom erbjuda kontaktlösa betalningar.

- Summerburst är en framåtlutad festival och vi vill erbjuda en så häftig och bekväm helhetsupplevelse som möjligt till våra besökare. Därför känns det naturligt att även i år vara helt kontantfria och att vi nu tillsammans med MasterCard även kan sätta fokus på smidiga kontaktlösa betalningar tror vi är något som våra trendkänsliga och medvetna besökare kommer att uppskatta, säger Therése Liljedahl , marknadsdirektör hos arrangören Live Nation.

I pressmeddelandet skriver Visa Mastercard att antalet transaktioner med kontaktlösa MasterCard- och Maestrokort i passerade Europa 1 miljard under 2015. Det är en ökning med 150 procent jämfört med 2014 och nu börjar även detta betalsätt ta fart i Sverige i takt med att fler banker ger ut kontaktlösa kort och fler handlare accepterar betalsättet.

De skriver också att de besökare som ännu inte har ett kort med kontaktlös teknik, har möjlighet att prova på fördelarna med kontaktlösa betalningar genom att testblippa med specialframtagna gåvokort i MasterCards upplevelseområde på Summerburst.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.157