23948sdkhjf

Klimatkompenserar hemleverans

Hemleveranser till hushållen kräver klokt miljötänk. Nu har Apotea infört klimatkompenserade transporter.


Apotea, Sveriges enda renodlade nätapotek, skriver i ett pressmeddelande att de infört miljövänliga leveranser direkt hem till kund.

- Vi på Apotea har ett stort engagemang för ett hållbart samhälle. Vi ska inte bara erbjuda det största sortimentet till de bästa priserna. Vi vill också ta ansvar för miljön. Därför kommer samtliga hemleveranser till våra kunder i fortsättningen att ske miljövänligare, säger Pär Svärdson , vd för Apotea i pressmeddelandet.

Full klimatkompensation

Nu har Apotea har tecknat avtal med Best Transport, som är en av de ledande transportörerna i Sverige på miljövänliga transporter. Från och med maj i år är transporter som utförs av Best till 100 procent klimatkompenserade. För den koldioxid som fordonen släpper ut kompenserar företaget ton för ton i samarbete med Tricorona Climate Partner.

– Genom att anlita en av de mest miljömedvetna transportörerna, Best Transport, för våra leveranser direkt hem till kund kan vi minimera miljöskadliga utsläpp, säger Pär Svärdson.

Apotea erbjuder hemleveranser direkt till kund till majoriteten av Sveriges befolkning.

– Genom att välja hemleverans kan kunderna vara trygga i att leveransen sker på ett hållbart sätt, säger Pär Svärdsom som också lovar att Apotea kommer fortsätta att arbeta med att begränsa företagets miljöpåverkan.

Vinnare

Apotea har på kort tid vuxit till en betydande aktör på apoteksmarknaden och är överlägset störst i Sverige på försäljning av apoteksvaror på nätet. Omsättningen ökade från 11 miljoner 2011 till 585 miljoner 2015.

Apotea belönades med Retail Awardsutmärkelsen "Årets tillväxtföretag 2016" på Retail Awardsgalan den 16 maj.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062