23948sdkhjf

Arlanda startar e-handel

Utrikesresenärer från Arlanda kan numera handla taxfree på nätet, i ett samarbete mellan Swedavia och reseretailern schweiziska Dufry.
Stockholm Arlanda Airport är först ut bland Swedavias flygplatser med e-handel för taxfree.

Nätbutiken för utrikesresenärer från Arlanda lanserades i mitten på juni. Swedavias partner är Dufry som driver Arlandas taxfree-butiker för kosmetik, parfym, konfektyr, tobak och alkohol.

Den utrikesresande Arlandakunden kan välja produkter från taxfreebutikerna före avresan genom att handla via webbshoppen arlanda.se/taxfree. Varorna hämtas sedan ut färdigpackade i någon av taxfree-butikerna före avresan. Där sker också ålderskontroll för tobak och alkohol.

Det går att handla från och med 30 dagar före och senast 72 timmar innan avresa. Betalning sker först när varorna hämtas upp och beställningen är inte bindande.

Reseretailern Dufry har sitt huvudkontor i Basel och har verksamhet i 63 länder: totalt 2 200 butiker på flygplatser, kryssningsfartyg och andra motsvarande reseplatser. Dufry har sedan tidigare ett e-handelsupplägg för utrikesresenärer från flygplatsen i Zürich.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109