23948sdkhjf

Nordstjernan får option förvärva Swedol

Sedan Nordstjernan klev in i proffsbutik-kedjan Swedol förra sommaren har företaget utvecklats väl. Nu hägrar ett ägarbyte.

Investeringsföretaget Nordstjernan och familjen Zetterbergs ägarbolag Zelda skriver i ett gemensamt pressmeddelande att de båda parterna är överens om att Nordstjernan nu får en långsiktig option att förvärva samtliga Zeldas aktier i Swedol.

De skriver "Nordstjernan förvärvade närmare 30 procent av kapitalet och rösterna i Swedol från familjen Zetterbergs ägarbolag Zelda i juni 2015. Zelda och Nordstjernan har framgångsrikt samarbetat i Swedol sedan dess. Bolaget har intensifierat arbetet med att skapa tillväxt. Aktiekursen har ökat med cirka 40 procent och genom förvärvet av Björnkläder Intressenter AB (”Grolls”) har Swedol etablerat sig som ett av de ledande företagen inom personliga skydd och arbetskläder med en omsättning om cirka 2,6 miljarder kronor."

Zelda och Nordstjernan har fört en diskussion om att reglera det långsiktiga ägandet i bolaget och har kommit överens om en optionsrätt för Nordstjernan att under perioden juni 2019 till juni 2020 förvärva Zeldas resterande aktieinnehav i Swedol.

I pressmeddelandet beskriver sig Nordstjernan och Zelda som "aktiva ägare" och de framhåller att de även fortsättningsvis kommer att "stödja bolaget och ta huvudägaransvar i syfte att skapa en fortsatt god kursutveckling i Swedol på lång sikt".

Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra villkoren för optionen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064