23948sdkhjf

Tandläkaren som träffas i butik

En kombinerad tandklinik och butik - nu öppnar Mydentist sin första drop-in-butik, i Västerås.


Butiken öppnar på torsdag i centrala Västerås, på Vasagatan 20.
– Västerås känns som helt rätt stad att börja vår resa. Ica öppnade sin första butik i Västerås 1917 och H&M lanserades (under namnet Hennes) här 1947, säger Fredrik Wistrand , vd och grundare av Mydentist.

Planerna är stora, Mydentist grundare vill "förändra en hel bransch".

– Inom fem år ska Mydentist bli Sveriges största tandvårdskedja, säger Fredrik Wistrand som tillsammans med Per Jansson står bakom konceptet.

Fredrik Wistrand var tidigare vd och koncernchef på optikkedjan Smarteyes. Den gången tog han ett bolag från en omsättning på 10 till 500 miljoner kronor. Nu är målet att tillsammans med medgrundaren Per Jansson göra motsvarande resa i en annan bransch.

– Vi ska revolutionera kundupplevelsen inom tandvård. Det mest synliga är att vi flyttar ner tandvårdsklinikerna från ”tredje våningen på en tvärgata” till butiksplan i trippel-A-läge. Men vi kommer vidareutveckla många fler saker i branschen med fokus på kunden, säger Fredrik Wistrand.

En av poängerna i konceptet är att kunden ska få en "butikskänsla" när hem kliver in hos tandläkaren. Öppettider på helger och kvällar är en branschnyhet och drop-in-tider blir regel.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063