23948sdkhjf

Första tandläkarbutiken har öppnat

Nu ska det bli en fröjd att gå till tandläkaren. I dag öppnar My Dentist i Västerås. Det är den första enheten i en ny tandvårdskedja med klinik och butik.
My Dentist ligger i gatuplan i centrala Västerås. En välkomnande butikslokal ligger i fronten på den 425 kvadratmeter stora lokalen. Här erbjuds drop-in-tandvård på tider som passar kunden.

Bakom My Dentist, står Fredrik Wistrand och Per Jansson . Fredrik Wistrand var tidigare vd och koncernchef på optikkedjan Smarteyes.

– Svenska tandläkare är mycket duktiga. Men de är inte synliga, klinikerna ligger ofta på tredje våningen, och deras marknadsföring sker genom mun-mot-mun-metoden. Dessutom är känslan ganska klinisk. Branschen befinner sig där optikbranschen befann sig för 20 år sedan, säger Fredrik Wistrand till Dagens Handel.

När My Dentist öppnade sina butiksdörrar nu på torsdagsförmiddagen var det ett förväntansfullt gäng som tog emot, och nyfikna kunder tittade in. Flera personer bokade tid för undersökning.

– Bokningen på nätet har varit öppen en tid, så vi har ett hundratal bokningar redan nu, men annars startar vi från noll, säger Fredrik Wistrand.

Undersökningsrummet ligger långt framme i butiken. Mjuk musik spelar, och undersökningsrummet har en mjukare karaktär är de behandlings- och operationsrum som finns längre bak i lokalen.

– Den som bara ska undersöka tänderna behöver inte konfronteras med borrar och annan utrustning som kan kännas lite skrämmande. Konceptet har kommit till för att ge en behagligare upplevelse för kunden, säger han.

Planen är att My Dentist ska bli en kedja med 50 kliniker/butiker inom fem år och att My Dentist ska bli det första välkända tandvårdsvarumärket i Sverige.

LÄS MER OM DET NYA KONCEPTET SOM BLANDAR BUTIKSHANDEL OCH HÖGSPECIALISERAD TJÄNST I NÄSTA NUMMER AV DAGENS HANDEL, UTE HOS PRENUMERANTERNA OM KNAPPA 14 DAGAR!
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062