23948sdkhjf

Fullt ös i Stockholms nya modenav

I dag avslutas Stockholm Fashion Business Days på Stockholm Fashion District. Det är den första sammanhållna modemässan i Stockholm på 25 år.
Anna Kinberg Batra besökte Stockholm Fashion District på torsdagen.

Dagens Handel fick en intervju med Agenturföretagens vd Helena Waker om veckans aktiviteter i modehubben som ligger i Nacka.

En av veckans stora begivenheter är invigningen av 2000 kvadratmeter med 30 nya showrooms.

– Nu består Stockholm Stockholm Fashion District av 10 000 kvadratmeter. Allt är uthyrt, säger Helena Waker.

Hon framhåller att Nacka är en perfekt plats - det är tillgängligt med både bil och kollektiva färdmedel, och allt finns samlat inom gångavstånd - både kläder, skor, smycken, väskor. Här finns ett antal restauranger att välja på, och det finns möjligheter att bygga ut.

– Eftersom allt ligger samlat är det effektivt för inköparna som hinner besöka många företag på en dag, säger hon, och framhåller att modebranschen i dag är så mycket bredare än förr. Inköparna kommer både från kläd- sko- sport- och inredningsbutiker,

Under veckan hölls Fashion Business Days som öppnade på tisdagen, och på onsdagen öppnades Nordic Shoe & Bag Fair. De bägge mässorna avslutas i dag, fredag.

– Det är första gången på 25 år som Stockholm har en samlad modemässa, säger Helena Waker.

Svensk modebransch är en viktig exportbransch och en stor arbetsgivare. Den omsätter 264 miljarder kronor och sysselsätter 56 000 personer i Sverige.

Betydelsen av det svenska modeundret accentuerades i veckan när moderatledaren Anna Kinberg Batra besökte Stockholm Fashion District och fick en rundvandring och möjlighet att tala med en rad modeföretagare om deras önskemål, ambitioner och förhoppningar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093