23948sdkhjf

Åhléns fokuserar på bomull och integration

Hållbar bomull och integration av nyanlända är huvudpunkterna i kvartalets hållbarhetsrapport från Åhléns.

Åhléns har i år börjat att lämna hållbarhetsrapporter varje kvartal. Nu skriver de i ett pressmeddelande att de beslutat att märka alla de bomullsprodukter som köps som Beter Cotton. Man har också beslutat att all bomull som Åhléns säljer ska vara hållbar år 2020.


–Vi har varit delaktiga i det internationella initiativet Better Cotton sedan 2013, vilket nu möjliggjort en ny märkning av bomullsprodukter som odlats enligt Better Cottons regler. Vi har nu också satt ett mål om att alla våra egna märkesprodukter endast ska innehålla hållbar bomull senast 2020. Med hållbar bomull menar vi ekologisk, återvunnen, Fair Trade eller Better Cotton. Målet omfattar inte bara kläder utan även hemtextiler och möbler, säger Anita Falkenek, hållbarhetschef för Åhléns i ett pressmeddelande.


En annan nyhet under kvartalet är att Åhléns har inlett samarbete med Arbetsförmedlingen om att ta emot 100 praktikanter som nyligen fått uppehållstillstånd.


– Genom att låta nyanlända svenskar praktisera i våra varuhus hoppas vi också på att kunna bidra i frågan om integration i vårt land, säger Anita Falkenek.


Utvecklingen av Åhléns Bra val-märkta sortiment och företagets arbete med granskning av fabriker i riskländer har fortsatt med goda resultat.


- Vårt hållbarhetsarbete är långsiktigt, och vi kan konstatera att utvecklingen går åt rätt håll. Vårt Bra val sortiment uppvisar en försäljningsökning jämfört med föregående period och vi har idag en ökad andel kontrollerade fabriker i riskländer.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079