23948sdkhjf

Ny Clas Ohlson-vd utsedd

Det blir en erfaren kvinna som tar över rodret på fixar-kedjan.


Lotta Lyrå tar över posten som vd och koncernchef för Clas Ohlson. Hon kommer att tillträda den 16 juni 2017.

Hon kommer närmast från en befattning som utvecklings- och expansionschef på Ikea gruppen där hon också ingår i koncernledningen.

Hon har tidigare haft ett antal ledande befattningar inom Ikea gruppen, bland annat som vd-assistent samt inom strategiutveckling och digital utveckling.

– I Lotta Lyrå har vi knutit till oss en stark ledare med många relevanta erfarenheter och personliga egenskaper som gör henne till rätt person att fortsätta utveckla verksamheten. Lotta kommer till ett fantastiskt bolag som står på en stabil grund och jag ser mycket fram emot att jobba tillsammans med henne i Clas Ohlsons fortsatta tillväxtresa, säger Kenneth Bengtsson , styrelseordförande i Clas Ohlson i ett pressmeddelande.

Lotta Lyrå är född 1975 och är civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm och har förutom flera ledande befattningar inom Ikea även haft olika befattningar inom Södra Skogsägarna och McKinsey & Co.

– Jag känner mig otroligt priviligierad att få möjligheten att leda ett bolag som har så stark företagskultur och sund värdegrund som Clas Ohlson. Detaljhandeln befinner sig i ett spännande skede med nya aktörer, ny teknologi och nya förväntningar från konsumenterna och det ska bli väldigt inspirerande att tillsammans med alla medarbetare på Clas Ohlson vara en drivande faktor i den utvecklingen, säger Lotta Lyrå.

Till dess Lotta Lyrå tillträder rollen som vd och koncernchef på Clas Ohlson kommer, som tidigare kommunicerats, Peter Jelkeby att ta rollen som tillförordnad vd.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063