23948sdkhjf

Stadsrum köper två gallerior

Stadsrum fastigheter är på uppköpsrunda. Nu har två gallerior i Västsverige införlivats i fastighetspaletten.
Stadsrum fastigheter förvärvar fastigheterna som inrymmer Gallerian Duvan och 15-huset i Karlstad.

Säljare är familjeägda Albèr fastigheter.

– Efter närmare sex års utveckling av dessa centralt belägna fastigheter är vi nu mycket glada att kunna lämna över till Stadsrum fastigheter. Den nya ägaren är en erfaren och kapitalstark utvecklare som kommer att kunna fortsätta förädlingen av dessa fastigheter, säger David Eriksson , vd på Albèr Fastigheter

Totalt handlar det om tre fastigheter, som ligger centralt i Karlstad mellan Drottninggatan och Hamngatan, i direkt anslutning till stationen och ett planerat resecentrum.

Lokalarean år på drygt 26 000 kvm plus P-hus med 375 platser. 60 procent av ytan är handel och restauranger. Galleria Duvan och 15-huset innehåller 48 butiker och restauranger. Handelshyresgäster är bland andra Kappahl, Lindex, Dressman, Apoteket, Scorett och Systembolaget som öppnar i vår.

Stadsrum Fastigheter är ett svenskt onoterat fastighetsbolag som ägs av finska pensionsinstitutionen Keva och HEA Property holding.

I december för ett år sedan förvärvade Stadsrum fastigheter centrumgalleriorna Igor i Västerås och Mittpunkten i Östersund. Säljare här var Atrium Ljungberg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.067