23948sdkhjf

Här hjälper fraktbolaget stockholmarna att återvinna julklapparna

Imorgon kan boende i centrala Stockholm göra något bra med sina oönskade julklappar: lämna in dem till Julklappsåtervinning till förmån för Stadsmissionen.
Julhandeln slår rekord. Svenskarna beräknas spendera upp mot 68 miljarder kronor på julhandeln. Men redan innan Benjamin Syrsa tagit sista tonen läggs det ut sälj- och bytesannonser på nätet för miljontals kronor. Var fjärde svensk uppger i en undersökning från TNS att de tidigare år fått en oönskad present.

Julklappsåtervinningen är ett initiativ från UPS. Fraktbolaget sätter imorgon en bil på Mariatorget i centrala Stockholm mellan klockan 10 och 15, dit Söderborna kan gå och skänka sina oönskade julklappar. De fraktas sedan direkt till Stockholms stadsmission.

Det går förstås också bra att ge bort en önskad julklapp. I utbyte får man en kopp kaffe.

- Den här julen kommer säkert många av oss få en bok vi redan läst, en teknikpryl vi inte behöver eller en tröja som vi inte vill ha i julklapp. Julklappsåtervinningen kan skänka glädje åt alla familjer, även de som inte hade råd att köpa julklappar, och även göra skillnad för miljön, säger Hedvig Armand , på UPS Sverige.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078