23948sdkhjf

Storbrand i Landskrona förstörde butiker

Flera butiker och en pizzeria totalförstördes i en storbrand i Landskrona i veckan. Det omfattande släckningsarbetet "ackompanjerades" av stök i området.
Bland annat SVT, TT och GP rapporterar om saken.

Sent på tisdagskvällen började det brinna i en pizzeria i ett mindre köpcentrum i Koppargården i Landskrona. Släckningsarbetet var omfattande. Fyra olika brandstationer arbetade med branden, som spred sig. Pizzerian, en affär och en spelbutik totalförstördes.

Polisen har rubricerat det som grov mordbrand.

Polisen fanns kvar under natten vid det avspärrade området för att hålla ordning på platsen så att räddningstjänsten kunde arbeta, skriver GP och TT. SvT rapporterar att polisen tillkalla extra patruller från Malmö för att det skulle bli lugnt på platsen. Totalt fanns femton poliser vid avspärrningarna under natten.

– Initialt var det väldigt stökigt, vi hade ett 15-tal man där för att hålla ordning på dem som såg på. Koppargården tillhör ett av våra fokusområden här nere. Alla är inte vänligt sinnade, men i och med att vi var så mycket folk behövde vi inte omhänderta någon, säger Hans Nilsson , vakthavande befäl vid polisen, till TT.

SvT skriver att pizzerian där branden började tidigare blivit utsatt för ett bombattentat, men polisen säger att det är för tidigt att koppla samman dessa två händelser.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.055