23948sdkhjf

"Oacceptabel utveckling i Husby"

Morgondagens protestmanifestation i Husby riktar sökljuset mot otrygghet och brott som påverkar handel och näringsliv, - Utvecklingen i Husby är oacceptabel. Tyvärr är den inte isolerad till Husby, utan det finns allt för många områden runt om i landet där frånvaron av poliser gör att handlarna får svårt att bedriva sin verksamhet, säger Per Geijer, säkerhetschef på Svensk Handel.


I ett pressmeddelande idag på eftermiddagen upprepar Svensk Handel sina krav på att regeringen tar krafttag mot utvecklingen.

- Öppna butiker och företag står för trygghet i stadsdelar där annan offentlig service ofta har försvunnit. När de också försvinner lämnas medborgarna åt sitt eget öde, säger Per Geijer vidare och fortsätter:

– Polisen och samhället har ett stort ansvar för att se till att så inte sker och regeringen måste nu ta dessa problem på största allvar. När handlare som kämpat i åratal med att få sin verksamhet att gå runt ändå tvingas stänga för att samhället sviker har det gått för långt, säger Per Geijer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11