23948sdkhjf

Dansk snabbväxare byter vd

Danska detaljhandelskedjan Flying Tiger Copenhagen, som tidigare gick under namnet Tiger, har utsett Michael Hauge Sørensen till ny vd.

I dag skriver Finans.dk. att den snabbväxande danska designkedjan Flying Tiger Copenhagen – som också har butiker i Sverige - har fått en ny vd. Det är Michael Hauge Sørensen som i dag är styrelsemedlem i Flying Tiger Copenhagens moderbolag Zebra. Han efterträder Xavier Vidal som lämnar efter två år på tjänsten.

Michael Hauge Sørensen har tidigare varit verksam länge inom den danska skojätten Ecco, och sitter i en rad styrelser för bolag som IC Group, Pandora och Top-Toy.- Xavier Vidal har gjort många bra saker och sett till att företaget har vuxit och blivit mer effektivt. Vi har ändå kommit till slutsatsen att våra vägar bör skiljas. Det sker i full överensstämmelse och vi ändrar profil för jobbet, sade Vagn Sørensen , ordförande i Zebra, till tidningen Berlingske.

Flying Tiger Copenhagen har över 3 500 anställda och mer än 700 butiker i 30 länder i Europa. I Sverige finns cirka 35 stycken. Bolaget öppnade sin första butik i Köpenhamn 1995.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078