23948sdkhjf

Jeans får Svanenmärke

Ekologisk bomull och återvunnen bomull samt polyester från återvunna PET-flaskor är materialet i världens första Svanenmärkta jeans.


Velour by Nostalgi heter märket som nu lanserar en kollektion Svanen-märkta jeans. I ett pressmeddelande skriver företaget att Svanen-märkningen är svår att uppnå, och att kontrollen omfattar både material, framställingsprocess, krav på goda arbetsförhållanden i fabriken och att varumärket tar ansvar för de förpackningar som jeansen levereras i.

Jeansen har framställts av tyg som tillverkas med kemikalier som Svanen har kontrollerat och godkänt. Färgerna får inte vara baserade på tungmetaller eller allergena, inga hormonstörande ämnen får användas i tillverkningsprocessen och fabriken måste ha vattenrening och erbjuda goda arbetsförhållanden.

Jeansen ska dessutom vara välsydda så att de håller bättre och denimtyget är tillverkat i en teknik som gör att plaggen håller formen så de inte behöver tvättas så ofta.
I samband med lanseringen av Svanen sortimentet och satsningen på vidare utveckling av hållbart mode tar Velour by Nostalgi in 4 miljoner kronor i nytt kapital från bland andra Jonas Sjögren (idag storägare i Storytell) . Nu väntar en en omorganisation med ny vd, som ska vara säljorienterad, och ytterligare en säljare.
Företagets grundare, Per Andersson ska enligt pressmeddelandet fortsättningsvis att fokusera på varumärke och utveckling av hållbart sortiment.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11