23948sdkhjf

Ingen helgfrid här

I ett dussintal köpcentrum över hela USA har det under mellandagarna brutit ut stora bråk mellan ungdomsgäng mitt bland shoppande familjer. Spontant eller planerat?
På ett stort antal köpcentrum från Colorado till New York uppstod bråk av större eller mindre dignitet dagarna efter jul, rapporterar CNN.

I Aurora, Colorado, tycks händelseutvecklingen ha startat med en uppmaning på sociala medier att komma till Auroras Town Center för att slåss. Chris Amsler talesman för Aurora-polisen säger i ett tv-inslag att 100 människor samlats i köpcentrumets food-court. Det slutade med att köpcentrumet fick utrymmas och stängas.

Från flera städer i Ohio, från Texas och från Garden City, New York rapporteras liknande händelseförlopp - ungdomar i skolålder samlades och slogs. Ett antal ungdomar togs av polisen. Vissa rapporteras vara så unga som 14 år.

Trots omfattningen och det likartade händelseförloppet är man från polisens sida inte på del klara med motiven, om bråken var organiserade och vilka som i så fall ligger bakom, men i flera städer undersöker polisen vilken roll sociala medier spelat.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078