23948sdkhjf

Bedragare riktar in sig på Ica-butiker

15 Ica-butiker i Skåne har blivit drabbade av samma bedragare som köper varor, främst tobak, via sitt företag som har indragen F-skatt och är registrerat i Kristianstad.


– Vi märkte efter ett par ordrar att det inte verkade vara varor till ett företag. Det verkade snarare vara för privat konsumtion, säger Robban Reer , handlare på Ica-butiken Arkelstorp.

Ica-butiken i Arkelstorp är en av de som drabbats, och handlaren Robban Reer flaggade redan i mitten av december för bedrägerierna. En man hade då enligt Kristianstadsbladet gjort inköp för totalt 8 500 kronor varav 3 600 kronor i tobaksvaror. Några dagar senare kom Ica centralt ut med information om att mannen stoppats i en lång rad andra Ica-butiker.

– Man tror ju gott om alla människor och han försäkrade sig om att han skulle föra över pengar. Jag har gett honom flera chanser att göra rätt för sig men några pengar har inte kommit in. Jag är drabbad och besviken, säger Robban Reer till tidningen.

Therese Lystedt, pressansvarig på Ica-gruppen menar att det är ovanligt med bedrägeriförsök.

– Men tyvärr förekommer det ibland. Ica centralt och Ica-butiker har system och rutiner för att upptäcka bedrägeriförsök, vilket innebär att vi oftast kan stoppa dessa köp innan de plockas och levereras, säger hon till Kristianstadbladet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078