23948sdkhjf

Ny storägare i Outnorth

Nätbutiken Outnorth får en ny storägare när en mediekoncern köper in sig.


Det är mediekoncernen Egmont som investerar 40 miljoner kronor i Outnorth. Outnorth är Skandinaviens ledande nätbutik inom outdoor och säljer kläder, skor och utrustning för aktiviteter och träning utomhus.

- Med ännu ett väldigt starkt år bakom oss står vi i och med den här investeringen nu bättre rustade än någonsin för framtiden. Det här möjliggör satsningar på både sortiments- och service-nivå så att vi kan inspirera fler att uppleva skandinavisk outdoor, vare sig det handlar om kläder och prylar eller om själva upplevelsen, säger Lars Nykvist , vd på Outnorth.

Egmont är verksamma inom film, TV, biografer, tidningar, böcker, streamingtjänster, undervisningsmaterial, spelkonsoler och en rad digitala communities, appar och spel. De har aktiviteter i 30 länder och 6 600 medarbetare.

Torsten Bjerre Rasmussen, vd på Egmont Publishing kommenterar:

- Egmont har under de senaste åren investerat i ett antal framgångsrika e-handelsföretag i Norden. Vår målsättning är att investera och utveckla oss till att bli ledande inom e-handel i Norden. Investeringen i Outnorth blir vår sjunde och vi tror att bolaget efter ett imponerande 2016 står starkt i konkurrensen, med en kompetent ledning och kunniga partners i ägarkretsen.

Torsten Bjerre Rasmussen kommer i och med investeringen att ta plats i Outnorths styrelse.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11