23948sdkhjf

USA-ekonomin går riktigt bra

Det finns inget som är mer avgörande för en hälsosam och växande ekonomi än kapaciteten, kreativiteten och produktiviteten hos arbetskraften. Det sade Fedchefen Janet Yellen i ett anförande under natten till fredagen, enligt Bloomberg News.
Hon sade att penningpolitikens "kapacitet minskas av större faktorer som produktiviteten i arbetskraften och styrkan i hushållens finanser".

I en frågestund efter anförandet sade Fedchefen att USA-ekonomin går riktigt bra, inflationen har stigit från låga nivåer och ligger nu "ganska nära" 2-procentsmålet, arbetsmarknaden ser ut att vara på en liknande nivå som före finanskrisen och riskerna på kort sikt i det närmaste är balanserade.

Hon sade vidare att USA-ekonomin inte står inför några allvarliga utmaningar på kort sikt, men på längre sikt är den största utmaningen låg produktivitet och växande ojämlikhet.

Janet Yellen sade också att vi kan befinna oss i en lågräntevärld, och att låga räntor kan ska problem om ekonomin drabbas av chocker.

Fedchefen framhöll också att Dodd-Frank-regleringen av bankerna har lett till "viktiga förändringar" och hon vill inte se att dessa "dras tillbaka". Däremot kan det finnas möjlighet att modifiera Dodd-Frank-reglerna för att minska regelbördan för de mindre instituten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078