23948sdkhjf

Modekedja i konkurs

I höstas öppnade kedjan sin 30:e butik. På måndagen begärde sig företaget i konkurs.
Det är hårda tider för klädhandeln. Kunderna är vana vid ständiga reor, konkurrensen är knivskarp och analytiker talar om överetablering. Nu har styrelsen för dammodekedjan Axelssons Dea mode AB i begärt bolaget konkurs.

Kedjan, som öppnade sin 30:e butik i höstas har visat minusresultat för 2014 och 2015, och marginalerna har varit negativa sedan 2014.

Eskilstunakuriren skriver i dag om konkursen i det anrika Sörmlandsbaserade modehuset som grundades redan 1923 av Anna Axelsson i Katrineholm och drevs från 1939 av familjen Andersson i tre generationer.

I somras tillträdde Jürgen Lindmark som ny vd med uppgift att expandera:

I en intervju i juli sade Jürgen Lindmark "Vårt mål är att dubbla antalet butiker till närmare 60. Expansionen ska finansieras dels med positiva marginaler, dels med kapital som nuvarande ägare skjuter till".

Då sågs också en utmaning gällande logistiklösningar inom klädhandeln och en stor potential i att utveckla logistikarbetet.

–Tiden är inne att ta nästa steg för Dea Axelssons. Vi har skapat resurser och en plattform för aggressiv butikstillväxt över hela landet i kombination av etablering av e-handel, sa styrelseordföranden Jens Andersson i somras.

Så sent som i oktober öppnades företaget, som säljer damkläder och accessoarer, sin 29:e och 30:e butik i Sollentuna Centrum och Uddevalla.

På måndagen försattes företaget i konkurs på egen begäran av styrelsen.

– Vi har fått tillskott för att kicka i gång nya butiker, men kom inte så långt. Vi har haft bekymmer med likviditeten trots att det tillförts kapital i omgångar, säger Jürgen Lindmark till Eskilstunakuriren.

Han vill inte närmare gå in på omständigheterna, men säger att branschen är tuff.

Gustaf Pontén vid Advokatgruppen Mellansverige har utsetts till konkursförvaltare.
Han säger att att konkursboet fortsätter att driva verksamheten i avvaktan på utredning om det finns en intressent som är villig att överta verksamheten med samtliga eller utvalda butiker.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078