23948sdkhjf

De öppnar i Nya Hovås i år

Nya Hovås utanför Göteborg är en handelsplats och ett stort bostadsområde under uppbyggnad.


Louise Heilborn, är etableringsansvarig för Next Step i Nya Hovås

Fastighetsbolaget Next Step är initiativtagare till Nya Hovås och även ägare av alla affärsmässiga byggnader i området.

Nu meddelas att Systembolaget valt att öppna i Nya Hovås.

Göteborg Direkt har intervjuat Louise Heilborn , etableringsansvarig på Next Step, som säger att ett Systembolag varit ett önskemål som legat väldigt högt på invånarnas lista när fastighetsägaren gjort undersökningar .Hon berättar vidare att ett av deras mål är att ge Nya Hovås ett centrum där det finns plats för både små företag och större kedjor.

– Många centrum i dag ser ofta väldigt lika ut, vi vill hitta unika butiker som kan erbjuda en nära och personlig service, säger Louise Heilborn.

Trampolinparken Bounce som blivit en succé i Stockholm öppnar sin andra trampolinpark i Nya Hovås.

– Det här betyder att vi är på god väg att göra Nya Hovås till en ort som både kan erbjuda en bra service till de nyinflyttade men också locka besökare från andra stadsdelar, säger Louise Heilborn till Göteborg Direkt.

Ett reportage om planerna för Nya Hovås publicerades i Dagen Handel hösten 2015.

Där berättas att 1300 lägenheter byggs kring Billdalsvägen, som ska bli en allé, och på den ännu skogbevuxna höjden intill. 350 hyresrätter ligger i planen, resten är bostadsrätter. Allt ska vara klart omkring 2020. HSB och Veidekke är med i projektet där horisontell fastighetsbildning kommer att tillämpas. Det innebär att de fastighetsbolag som är specialiserade på bostäder kommer att äga och förvalta lägenhetsplanen, medan Next Step ska förvalta och äga butikslokalerna i bottenplanen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062