23948sdkhjf

Blocket vill säkra mot oseriösa djuraffärer

Just nu är det mycket stor efterfrågan på hundar och katter på Blocket. Nu genomför Blocket BankID-verifieringar för att köpare och säljare ska vara trygga.

 


Under årets första kvartal är efterfrågan på hundar och katter stor på Blocket mätt i antal sökningar. För att trygga privathandeln har Blocket tidigare infört ett minimumpris i olika djurkategorier för att motverka ogenomtänkta köpbeslut. Nu ombeds även säljare att identifiera sig genom mobilt bankID.

På så vis ska oseriösa annonsörer stoppas.


– Med tanke på hur stort trycket är inom kategorierna hund och katt just nu så vill vi på Blocket även satsa preventivt för att sätta stopp för oseriös handel med djur. Vi tror att alla djurvänner välkomnar initiativet, säger Thomas Bäcker, kundsäkerhetschef på Blocket.


Blockets kundsäkerhetscenter arbetar kontinuerligt med säkerhetsfrågor där djurhandel är en viktig del. Att bli djurägare är ett stort ansvar och i flera år har Blocket arbetat för att djurköp ska vara tryggt för köpare, säljare och djuren. BankID-verifieringen, i samarbete med IDkollen, innebär att det blir enklare att identifiera den som bryter mot våra regler och att vi har mer information att dela med polisen eller andra som utreder illegal handel av djur.


– Vi har en nollvision gentemot illegal handel av djur och arbetar därför aktivt med att nå ut med kunskap om trygg djurhandel bland våra användare. Blocket samarbetar också med Djurskyddet Sverige, Tullverket och Polisen. Även om det är ovanligt på Blocket så är varje fall av smugglade djur ett fall för mycket, säger Thomas Bäcker, kundsäkerhetschef på Blocket.  

 

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062