23948sdkhjf

Lidl vill slippa ny granne

Orienthuset i Göteborg har fått tillfälligt bygglov för en ny butik i Kvillebäcken på centrala Hisingen, granne med dagligvarukedjan Lidl. Lidl är inte roade.

 Lidl har överklagat Orienthusets tillfälliga bygglov. I dag skriver Göteborgsposten om fallet.
Lidl skriver i sitt överklagande att den nya, tänkta butiken, på runt 1 400 kvadratmeter, skulle få "mycket långtgående konsekvenser för existerande handel och trafiksituationen i området". De är också oroade över att Orienthusets avsikt att etablera sig permanent på platsen, även om det bygglov som söks nu är tillfälligt.
Anledningen till att Orienthuset söker ett tillfälligt bygglov är att man väntar på detaljplaneändring för platsen och att detta tar tid.

För små lokaler
GP skriver att Orienthuset startades som en grönsaksgrossist i partihallarna 1993 och att butiken sedan 2005 säljer mat från hela världen på knappt 3 000 kvadratmeter i Gamlestaden. Butikslokalerna har med tiden blivit för små. 
– Gamlestadsbutiken är helt överbelastad, på helgerna liknar det kaos. Vi kan inte bygga ut mer här nu och eftersom runt en femtedel av våra kunder i dag åker hit från Hisingen tänkte vi att det vore bra att öppna en ny butik där, säger Walle Appasi, driftchef på Orienthuset, till GP.
Nu ligger butikens öde hos Länsstyrelsen – vid överklagan av deras beslut är nästa instans Mark- och miljödomstolen och sist, Mark och miljööverdomstolen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093