23948sdkhjf

Alibaba-grundaren till storms mot piratkopior

Den kinesiska e-handelsjätten Alibabas grundare Jack Ma, tillika en av Kinas rikaste personer, uppmanar för första gången direkt Kinas regering att utöka ansträngningarna för att bekämpa piratkopieringen av varor.

 

Läs också: Här är Alibabas ”kompetenta åsna” – paketroboten i trafik nästa år

Det rapporterar Financial Times.

Uppmaningen till delegaterna vid Nationella folkkongressen innebär en omsvängning jämfört med Alibaba-grundarens tidigare kommentarer om att piratkopior ofta är av bättre kvalitet än den rätta varan, noterar finanstidningen.

Enligt Jack Ma beror förekomsten av piratkopior på blygsamma straff och slappa lagar. Alibaba-grundaren vill att piratkopiering ska hanteras på samma sätt som onykter körning.

– Om vi exempelvis införde sju dagars fängelse för varje såld piratkopia skulle världen se mycket annorlunda ut, både i termer av immateriella rättigheter samt säkerhet kring livsmedel och mediciner, uppger Jack Ma som även anser att en förändring skulle främja Kinas förmåga till innovation.

Hans kommentarer kommer i spåren av att Alibabas e-handelsplattform Taobao återigen från amerikanskt håll har klassats som en ökänd marknadsplats för piratkopior.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094