23948sdkhjf

Adidas nya vd siktar högt

Det tyska sportklädesföretaget Adidas höjer sina försäljnings- och vinstmål samt aviserar planer på att öka e-handelsförsäljningen. Vidare ska Adidas förenkla affärsprocesser och fortsätta investera tungt på den amerikanska marknaden.

Det rapporterar Reuters.

Adidas nya vd, Kasper Rorsted, som tillträdde i oktober, uppger att bolaget adderar nya mål till den befintliga strategiska planen för perioden 2015-2020. Mer fokus ska läggas på företagskulturen, e-handel och effektivitet, heter det.

Adidas siktar nu på att intäkterna, mätt i fasta växelkurser, ska stiga med i genomsnitt 10-12 procent per år mellan 2015-2020. Det innebär en höjning jämfört med det tidigare målet om en årlig tillväxt på "höga ensiffriga tal".

Klädföretagets nettoresultat ska förbättras med mellan 20-22 procent per år, vilket kan jämföras med det tidigare målet om en vinstökning på 15 procent.

Adidas rapporterar samtidigt en kvartalsförlust på 10 miljoner euro. Försäljningen ökade med 12,5 procent till 4,69 miljarder euro, vilket var i linje med vad analytikerna hade räknat med.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111