23948sdkhjf

Höllviken-Ica öppnar vinbar

Till sommaren kan Ica Toppens nya vinbar och food court stå klar. – Vi vill köra hela koncept, så att kunderna kan äta frukost, lunch och kanske till och med middag hos oss, säger butikschefen Jens Bertilzon i Höllviken.

Butiken, i skånska Höllviken, ligger i startgroparna för en ombyggnad på 300 till 400 kvadratmeter som ska rymma det nya delitorget. Just nu söks bygglov och tillstånd, och om allt går enligt planerna beräknas ombyggnaderna vara klara lagom till sommarsemestrarna.

– Det blir framförallt ett lyft för våra kunder och gallerian. Vi har försökt hitta en lösning sedan 2013, men först nu har vi plats. Min vision är att vi ska bli en av Sveriges bästa Ica-butiker med den här ombyggnaden. Så stort som vi satsar nu vet jag ingen annan Ica-butik som har gjort, säger butikschefen Jens Bertilzon till Sydsvenskan.

Den traditionella delikatessdisken med ost och chark kommer att bli kvar men planen är bland annat att satsa mer på varm mat. Fiskhuset som också är med i planerna kommer att erbjuda allt ifrån silltallrik till varmrökt lax.

Jens Bertilzon berättar för Sydsvenskan att han varit i kontakt med flera företag som är intresserade av att servera mat i den nya food courten. Men vilken typ av mat det blir är inte riktigt officiellt ännu.

– Tapas, som vi redan är kända för naturligtvis. Men det blir många olika sorters takeaway, vi vill sälja mat som inte direkt finns i Höllviken, säger han till tidningen. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078