23948sdkhjf

Qliro blir kreditmarknadsbolag

Qliro har erhållit tillstånd från Finansinspektionen att bedriva verksamhet som kreditmarknadsbolag. Det öppnar upp för lanseringen av sparkonton med insättningsgaranti och ny digitala tjänster.

Qliro lanserades på den svenska marknaden 2014 och har idag betallösningar i form av faktura- och delbetalningsköp. Ett år senare lanserades Qliro i Finland och Danmark och används av såväl Qliro groups dotterbolag som externa handlare.

Nu med tillståndet kommer Qliro att introducera sparkonton som omfattas av den statliga insättningsgarantin och lansera sin betallösning på den norska marknaden. Vidare möjliggör tillståndet framtida lanseringar av nya digitala finansiella tjänster.

– Vi ser betydande fördelar med att kombinera en bred och attraktiv e-handelsplattform med betalningslösningar och finansiella tjänster. Tillståndet är en kvalitetsstämpel för Qliro, säger Marcus Lindqvist, vd och koncernchef för Qliro group.och fortsätter:

– Tillståndet ger oss nu möjligheter att vidareutveckla erbjudandet mot såväl konsumenter som handlare, bland annat genom fortsatta investeringar i nya tjänster.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062