23948sdkhjf

De är bäst på logistik

Vinnaren av PostNordLogistics Award 2016 blev nätapoteket Apotea. Pär Svärdson, vd, JohannesTräskman, logistikchef och Joakim Nilsson, lagerchef tog emot priset.


För 15:e året i rad delar Postnord ut PostNord Logistics Award. I går hölls prisceremonin där Apotea fick ta emot utmärkelsen.

Övriga nominerade finalister var Elgiganten, MECA och Oenoforos.

Ett nyinrättat specialpris tilldelades även Stockholms Stadsmission för deras arbete i Matcentralen.

PostNord Logistics Award går till det företag eller den organisation som skapat den mest effektiva, innovativa och kreativa logistiklösningen under året som gått. Samtliga finalister i 2016 års upplaga visar att de lever upp till de höga krav på kreativitet, lönsamhet och hänsyn till miljö- och klimatpåverkan som juryn ställer. Priset delades ut vid en prisceremoni på PostNords huvudkontor i Solna under torsdagseftermiddagen. Apotea tog emot priset med motiveringen:

”E-handelsbolaget Apotea utmanar apoteksbranschen och bygger sin snabba, lönsamma tillväxt genom en innovativ och effektiv logistik och varuförsörjning som skapar förutsättningar för låga priser, ett stort sortiment, hög tillgänglighet och snabba leveranser – allt med kunden i fokus. Etiska, sociala och miljömässiga aspekter genomsyrar Apoteas utvecklingsarbete och utgör grunden för en långsiktigt hållbar verksamhet.”

– Det är grymt roligt att få priset! Logistik är oerhört viktigt och att då vinna det finaste priset inom detta område känns väldigt bra. Priset ska förstås till lagret i Morgongåva, till vår personal där, säger Pär Svärdson, vd på Apotea.

Vinnaren utses av en jury bestående av forskare, specialister och företagsledare – alla med stor kompetens och erfarenhet inom logistikområdet. Ordförande är Mats Abrahamsson, professor i logistik vid Linköpings universitet och styrelseledamot i PostNord.

– I takt med att logistik har blivit ett allt mer affärskritiskt element för företag har Apotea visat prov på hur man kan arbeta med smarta och effektiva logistiklösningar för att skapa en lönsam tillväxt. De ligger också i framkant när det gäller att erbjuda konsumenter valfrihet i leveranserna, säger Anders Holm, vd Postnord Sverige.

 


Inför årets upplaga av PostNord Logistics Award inrättades ett nytt specialpris som tilldelades Stadsmissionens Matcentralen med motiveringen:

”Det arbete som Stockholms Stadsmission utför i Matcentralen är ett framgångsrikt exempel på hur samarbete och logistiktänkande minskar samhällets matsvinn och samtidigt stöttar personer i utsatta livssituationer genom att tillhandahålla livsmedel till låga priser och verka för arbetsintegration genom arbetsträning.”

PostNord Logistics Award instiftades av PostNord (dåvarande Posten) år 2002 för att uppmärksamma och premiera god logistik. Alla företag och organisationer, oavsett storlek, som är verksamma i Sverige är välkomna att medverka i tävlingen. Juryn utser finalister utifrån tre huvudkriterier:
•    Logistiklösningens grad av innovationskraft, kreativitet och nytänkande.
•    Logistiklösningens effektivitet och påverkan på verksamhetens konkurrenskraft, samt effektivitet och lönsamhet i verksamheten totalt sett.
•    Logistiklösningens miljö- och klimateffektivitet.
Mer information om jurymedlemmarna och tidigare års vinnare finns här.

Källa: Postnord

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08