23948sdkhjf

Ministern som går på Lidl

Igår var konsumentministern Per Bolund på besök hos Lidl i Växjö. En butik som är laddad med solceller, ekozoner, värmeåtervinning och laddstadtioner.

Butiken korades vid BREEAM Awards i London den 7 mars till världens grönaste nya handelsbyggnad.
– Möjligheten att få ta del av Lidls arbete inom hållbara byggnadslösningar för handeln var verkligen intressant. I arbetet med regeringens strategi för hållbar konsumtion är en målsättning att det ska vara lätt att göra rätt och välja det som är hållbart, både för oss konsumenter när vi står i matbutiken och för företag som vill ställa om. Alla delar av näringslivet måste ta ansvar för att omställningen till en cirkulär ekonomi går så fort som möjligt, säger konsumentminister Per Bolund (MP).

Behovsstyrd värme och installation
Lidls ledning passar förstås på att ta marknadsföringstillfället i akt, och berättar i ett pressmeddelande att tanken med butiken är att den inte bara ska minimera det ekologiska fotavtrycket, utan också bidra med ett positivt sådant. Delar i det pusslet är solceller som producerar upp till 30 procent av butikens energi, behovsstyrd och energismart värme-/ventilationssystem och LED-belysning.

Hållbart och svenskt på hyllorna
Under föregående år ökade Lidl sitt ekologiska sortiment med 50 procent. Svenska varor är ett prioriterat område, liksom arbetet med hållbara råvaror, med kaffe, te, kakao och palmolja som paradexempel.
– Vi ser därför till hela hållbarhetskedjan, det vill säga alltifrån hur vi producerar våra varor och transporterar dem till hur vi bygger och driver våra butiker, säger Katarina Rosenqvist, hållbarhets- och kommunikationschef Lidl Sverige.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094