23948sdkhjf

Lindex donerar till kvinnohälsa

Lindex donerar 1,1 miljon från försäljningen på Internationella kvinnodagen till utbildning i kvinnohälsa i Bangladesh och Myanmar. Modeföretaget beräknar att de på det här viset kommer att kunna nå runt 60 000 kvinnor.

På Internationella kvinnodagen satte Lindex fokus på kvinnliga textilarbetare. 

Modekedjan har arbetat med Herproject sedan 2012, ett fabriksbaserat utbildningsprogram initierat av BSR(Business for social responsibility) som ska förbättra kvinnliga textilarbetares förhållanden. I det här fallet handlar det specifikt om utbildning i kvinnohälsa.
Kunskap från kvinna till kvinna
Deltagarna utbildas till ’peer educators’ och sprider i sin tur kunskapen vidare till de andra textilarbetarna i fabrikerna.
Projektet förbättrar kvinnliga textilarbetares förhållanden både i fabrikerna och utanför. Eftersom kvinnorna delar med sig av sin kunskap till sina familjer, vänner och grannar når programmet många människor.
Nätverksutbildning
Lindex donation kommer att användas till Herhealth-projekt i Bangladesh och Myanmar som kommer att utbilda ungefär 15 000 kvinnor.
Varje kvinnlig textilarbetare delar med sig av sin kunskap från Herhealth till i snitt fyra andra kvinnor. Med donationen från Internationella kvinnodagen, beräknar modeföretaget därför att de kommer att kunna nå runt 60 000 kvinnor med kunskap inom hälsa.
– Jag är stolt över vårt engagemang i Herhealth och hur vi genom denna donation kommer kunna nå ännu fler kvinnor med utbildning inom hälsa. Kvinnor är centrala i vår verksamhet och vi kommer att fortsätta stötta initiativ som arbetar med att stärka kvinnor runtom i världen, säger Ingvar Larsson, vd på Lindex.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094