23948sdkhjf

Urban Escape får öknen att blomma

AMF fastigheters omvandling av de trista kvarteren i Stockholms City är i full gång. I dag öppnar första etappen av Urban Escape.

– Det är dags att Stockholm får tillbaka sitt bultande hjärta. City ska vara en plats där människor möts, jobbar, roar sig och gör affärer. Det säger AMF:s Niklas Haglund, projektledare för Urban Escape när han står på det sterila Brunkebergstorg.

Han berättar att tanken med Urban Escape var att skapa liv på platsen igen. Brunkebergstorg som en gång var vackert och hade butiker och hantverkare, teater, bio och folkliv blev på 70-talet en öde plats mellan brutalistiska kontorskollosser.

Bästa sättet att få liv till platsen är ju att bygga hotell, säger han. Nu öppnas 2:

HOBO som ska vara en varm mötesplats för stockholmare och resenärer och det lyxiga At Six. Barer, restauranger, scener ska dra människor till platsen.

Bakom hotellsatsningarna står Petter Stordalens bolag Nordic Choice Hotels.

Till satsningen hör också hotellkedjans enda restaurant, TAK, ledd av unga stjärnkocken Frida Ronge.

Utnyttjar taken

Hela Urban Escapekvarteret sträcker sig mellan Brunkebergstorg och Malmskillnadsgatan och Hamngatan.

– 2500 kvadratmeter tak kommer att bindas samman av tre broar. Där kommer att finnas barer, träningsmöjligheter och lunchrestauranger, säger Niklas Haglund, som anser att tak är en underutnyttjad resurs i Stockholm.

Det är väl sörjt för tillgängligheten: restaurang TAK har egen ingång från gatuplan och snabbhissar till våning 13. Utsikten är hisnande.

När hela Urban Escape står klart 2019 kommer är att finnas 62 000 kvadratmeter kontor, 29 000 kvadratmeter hotell och konferens, och 38 000 kvadratmeter för handel och restaurang.

Gallerian är en viktig del av Urban Escapekvarteret.

 

Källa: AMF

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094