23948sdkhjf

Avtalsmärket "En utmaning för många handlare"

Bra med treårigt avtal, men löneökningstakten blir tuff i en bransch med låga marginaler. Det är reaktionerna från Svensk Handel efter att parterna inom industrin enats om löneökningar på 6,5 procent över tre år.

– Snabb digitalisering och internationalisering gör att konkurrensen inom handeln aldrig varit tuffare än vad den är idag. Med tanke på de låga marginalerna i branschen är det många handlare som kommer att ha en stor utmaning i att klara märkets löneökningstakt, säger Karin Johansson, vd Svensk Handel.

Både arbetsgivarsidan och arbetstagarna inom industrin accepterade det bud som de opartiska medlarna lade under torsdagskvällen. Därmed är det så kallade märket satt i årets avtalsrörelse.

– Det är positivt att industrins parter lyckats komma överens. Nu har vi fått ett tydligt märke att hålla oss till, säger Tomas Undin, förhandlingschef på Svensk Handel. 

Natten till lördag löper Parti- och detaljhandelsavtalet ut. Förhandlingarna pågår för fullt men ännu har inte Svensk Handel och Handelsanställdas förbund enats om nya avtal.  

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062