23948sdkhjf

Unga män flitigast på e-handelsreturer

Hälsomedveten, välgroomad, nyekiperad, läsande och lyssnade på musik. Så kan februari månads e-handelskonsument beskrivas.

E-handelskonsumtionen fortsätter att växa, men i något lägre tillväxttakt än tidigare. Förklaringen är skottdagen: februari i år hade en försäljningsdag mindre jämfört med februari i fjol. E-handelskonsumtionen ökade därför med ”beskedliga” 11 procent i februari jämfört med samma period föregående år.
Det visar Postnords färska e-barometer.
– En dag mindre att konsumera på än i fjol syns direkt i statistiken, och det är därför inte så konstigt att februari visar en något längre utveckling än vi är vana att se. Sannolikt är detta bara en tillfällig svacka, och jag är övertygad om att vi i mars åter är tillbaka på en stark utvecklingssiffra, säger Carin Blom, detaljhandelsanalytiker på Postnord Sverige.

Vart femte paket från utlandet

Februaris e-handelsvinnare är mode, böcker, media, skönhetsprodukter och hälsovaror.

Vad gäller utlandskonsumtionen håller trenden i sig. Ungefär vart femte paket levererades från utländska aktörer under februari.

Kina i utlandstoppen

Kina fortsätter att hamna i topp vad gäller e-handeln från andra länder. Kina är numera numera relativt långt före Storbritannien och Tyskland.
Pris är en drivande faktor, både produktpriset och priset för leveransen av varan, konstateras i rapportens analys.

Från landsbygd till Kina
Det är inte svenska storstadsbor som är flitigast på att handla från Kina. Nej, till kinesiska e-handel söker sig i första hand boende i i mindre städer och på landsbygden. Där har 38 procent av de tillfrågade handlat från Kina, medan motsvarande siffra i storstäderna är 29 procent.

Unga män returnerar mest
När det gäller konsumtion via mobilen har knappt fyra av tio e-handelskonsumenter handlat med sin mobiltelefon under februari.

Kvinnor i åldern 30-49 år är de som handlar mest via mobilen.

Returkvickas är yngre män i åldern 18-29 år, det var dessa som under februari skickade tillbaka flitigast.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172