23948sdkhjf

Nya nedskärningar för Ralph Lauren

Modeföretaget Ralph Lauren kommer att genomföra nya åtgärder som ska spara 140 miljoner dollar årligen för bolaget och som kommer att innebära personalminskningar. Bland annat ska flaggskeppsbutiken Polo på Fifth Avenue på Manhattan stängas.

Det rapporterar Bloomberg News.

Ralph Lauren kommer dock att behålla sju butiksplatser samt Polo Bar Restaurant i New York. Åtgärderna väntas medföra extraordinära kostnader på 370 miljoner dollar och ska i stort sett vara genomförda i slutet av det första kvartalet 2018.

Mer e-handel och nya koncept

Bolaget ska samtidigt röra sig i riktning mot en mer kostnadseffektiv och flexibel e-handelsplattform genom ett nytt samarbete med Salesforce Commerce Cloud, heter det.

Nya detaljhandelskoncept ska även utforskas, uppger Ralph Lauren. De nya åtgärderna är utöver de besparingar på 180-220 miljoner dollar årligen som aviserades vid kapitalmarknadsdagen den 7 juni i fjol.

Svensken får gå

I början av februari meddelade Ralph Lauren att bolagets svenske vd Stefan Larsson, med en bakgrund inom H&M, kommer att lämna bolaget i vår efter bara ett och ett halvt år på posten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094