23948sdkhjf

VRG klår marknaden

Med en jämförbar försäljning på sex procent upp, slår modeföretaget Venue Retail Group konkurrenterna på marknaden.

Venue Retail Groups jämförbara försäljning i lokal valuta ökade med 6 procent under det andra kvartalet (december-februari).

"Bolaget fortsätter att visa tillväxt med förbättrade marginaler, ett starkare kassaflöde och minskad nettoskuld. Med en ökad försäljning om 6 procent i jämförbara butiker har vår försäljning utvecklats betydlig bättre än branschen i övrigt", skriver vd Jonas Ottosson i delårsrapporten.

Resultat före av- och nedskrivningar (ebitda) uppgick till 8,7 miljoner kronor i kvartalet (-15,9). Föregående år inkluderar engångsposter med 10 miljoner och justerat för dessa är resultatförbättringen 14,6 miljoner.

Bra julhandel och konverterade butiker

"Det förbättrade resultatet förklaras i ett starkt och tydligt erbjudande till konsument och en bra julhandel med efterföljande reaperiod. Vi ökar konvertering i samtliga butikskoncept, Accent, Morris, Rizzo samt NK. Detta är ett bevis på en ökad medvetenhet i bolaget, ett attraktivt sortiment och bättre omhändertagande av kunden i butik", skriver Jonas Ottosson.

Outletbutiker hittar ny kundkategori

Efter periodens utgång har bolaget lanserat två Outletbutiker och därmed, enligt vd:n, öppnat dörren för en ny kategori kunder.

Samtidigt medför det att bolaget snabbare kan uppdatera sina butiker med nyheter och ett säsongsaktuellt sortiment.

VRG-FAKTA ANDRA KVARTALET

Mode- och skoföretaget Venue Retail Group redovisar ett resultat efter skatt på 3,1 miljoner kronor för det andra kvartalet 2017 (-138).

Resultatet per aktie uppgick till 0:02 kronor (-10:40).

Nettoomsättningen uppgick till 250 miljoner kronor (240).

Bruttomarginalen uppgick till 49,0 procent (48,0).

Rörelseresultatet uppgick till 4,8 miljoner kronor (-130). Föregående år inkluderar engångskostnader om 119 miljoner.

Resultatet före av- och nedskrivningar blev 8,7 miljoner kronor (-15,9). Föregående år inkluderar negativa engångsposter med 10 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078