23948sdkhjf

"Detta kommer öka e-handeln med 20 procent"

Äntligen! Postnord börjar med lördagsutkörning till sina ombud. Svensk Digital Handel som drivit frågan i många år ser detta som ett stort framsteg.

Svensk Digital Handel skriver i ett pressmeddelande att de lyft frågan i fem år.   

–Utkörning till ombud även under helgen kommer att effektivisera handeln via nätet. Det är ett mycket glädjande besked att paket kommer att köras ut på lördagar till ombud. Vi och handlarna har länge efterfrågat och verkat för detta. Snabbare leveranser efterfrågas av kunderna och kommer att stärka de svenska handlarna i den internationella konkurrensen då ledtiderna kortas, säger Jonas Ogvall, vd Svensk Digital Handel.
Han är övertygad om att handelsvolymerna kommer att öka med upp till 20 procent då ”öppettiderna” på nätet förlängs.

– Fler konsumenter väntas nu handla på nätet även på torsdagar och fredagar eftersom det nu blir möjligt med leverans redan på lördag istället för att – som det är nu – behöva vänta tills efter helgen.

Ytterligare en försäljningsdag

– Att handlarna får ut sina leveranser en dag till i veckan innebär att ytterligare en aktiv försäljningsdag uppstår vilket innebär ökade intäkter, säger Jonas Ogvall.
Utkörningen av paket kommer att påbörjas till ombud i storstadsområden under 2017. Det är ett steg i rätt riktning, men Svensk Digital Handel fortsätter att jobba för att även mindre städer ska få samma möjlighet.

Källa: Svensk Digital Handel

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094