23948sdkhjf

Media Markt: Detta vill tekniknördarna ha

Media Markt har intervjuat över 2000 teknikälskande svenskar. Svaren visar att många planerar att lägga ordentligt med pengar på en teknisk uppgradering – men vad de tänker köpa överraskar.


Virtual Reality blir årets storsäljare enligt de svenska teknikälskare som ingår i Media Markts teknikpanel.

Ja, det är väl inte precis någon överraskning, men det lustiga är att det är vad man tror att andra teknikintresserade kommer att vilja köpa. Det som toppar listan på vad man tänker investera i för egen del kan däremot förvåna:
Under 2017 planerar en stor andel att köpa ny tv eller mobiltelefon.
Fyra av tio planerar också att lägga mer pengar på hemelektronik under 2017 jämfört med föregående år där majoriteten kommer att spendera 5 001 – 10 000 kronor.

I enkäten som har besvarats av över 2000 medlemmar i MediaMarkts kundklubb, svarar fyra av tio (38 procent) att de planerar att spendera mer pengar på hemelektronik i år jämfört med förra året. Majoriteten(42 procent) uppger att de kommer att spendera ungefär samma summa som under 2016.

Vilka produkter ser då teknikälskande svenskar mest fram emot att köpa?

De allra flesta drömmer om att bli med ny TV, mobiltelefon eller bärbar dator. De produkter som man ser minst fram emot att köpa är kyl eller frys.
I undersökningen framkommer det också att svenska teknikälskare efterfrågar fler smarta produkter i Media Markts varuhus som exempelvis uppkopplade säkerhetssystem och vitvaror.
Även kommande smartphone-modeller, som Samsung Galaxy S8 och Iphone 8, står på önskelistan över produkter man helst vill se i butik redan nu.
– Det har varit jättekul att höra vad svenska teknikälskare har för tankar om teknikåret 2017.
Speciellt roligt är att många efterfrågar fler produkter för det smarta hemmet, något som visjälva arbetar aktivt med. Det är också spännande att se att många tror att VR blir åretsstorsäljare eftersom vi själva kan se en ständigt ökande efterfrågan på just VR-produkter i varuhusen, säger Per Kaufmann, vd på MediaMarkt i Sverige i ett pressmeddelande.
MediaMarkt har även vänt sig inåt i företaget och ställt frågor till medarbetarna i landets olika varuhus. På frågan om vilka produkter som kunderna verkar bli gladast av att handla svarar medarbetarna att kunderna är som allra gladast när de köper spelkonsoler, mobiltelefoner och TV-apparater.

Minst glada verkar de bli av att köpa vitvaror, såsom kyl och frys eller tvättmaskin
och torktumlare.
Fler än fyra av tio (43 %) medarbetare tror också att försäljningen av hemelektronik kommer attöka jämfört med föregående år. Personalen tror att kategorin ”Telefon & GPS” kommer att öka mest, där ingår mobiltelefoner, tillbehör och GPS. Även kategorin ”Ljud & bild”, vilken innefattar ljud- och hemmabiosystem, hamnade i toppen.


Källa: Media Markt

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.469