23948sdkhjf

Paket direkt inom dörren i Lerum

Nu testar Postnord och Assa abloy en ny leveranstjänst av e-handlade paket innanför dörren, hos 100 hushåll i Lerum. Nyckeln är, så att säga, det digitala låset och en engångskod.

Enligt E-barometern vill var fjärde svensk kunna få sina e-handlade varor leverera direkt innanför dörren.
– Vi ser en tydlig trend och efterfrågan om ökad valfrihet vid leverans och vi kommer nu kunna leverera varor innanför ytterdörren på ett säkert sätt. Mottagaren behöver inte vara hemma eller passa någon tid, vilket gör det både enkelt och bekvämt, säger Postnords e-handelschef Johan Hellman
Nu inleder därför Postnord och Assa abloy ett pilotprojekt tillsammans med e-handlarna Jollyroom, Apotea och Komplett. 100 hushåll i Lerum får testa leveransalternativet, där en engångskod gör att mottagaren inte behöver vara hemma för att ta emot den e-handlade varan.
– Med nya och innovativa produkter får våra kunder möjlighet att enkelt och säkert använda sig av olika tjänster utan att själva behöva vara hemma eller passa tider. Möjligheterna för den här typen av samarbeten är stora, säger Kristoffer Wadman, affärsutvecklingschef på Assa abloy Skandinavien.

Så fungerar test-tjänsten för Lerumleveranserna:
- Kunden väljer hemleverans från någon av de e-handlare som medverkar i testet. 
- Kunden godkänner via mobiltelefonen om leveransen kan ske under ett valt tidsfönster.
- Vid val av hemleverans innanför ytterdörren får Postnords chaufför automatiskt en engångskod för att kunna öppna ytterdörren. När chauffören placerat paketen innanför dörren blir koden ogiltig.
- Kunden får ett meddelande via mobiltelefonen att paketet är levererat

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078