23948sdkhjf

Så tänker Torsten Jansson

Storinvesteringar ska ge New Wave ny fart. Torsten Jansson tänker långsiktigt och satsar på ökat sälj i USA och Kanada.

New Waves rörelseresultat blev 43,2 miljoner kronor för det första kvartalet 2017. Motsvarande kvartal 2016 var rörelseresultatet 8,1 miljoner.

Bruttomarginalen uppgick till 45,2 procent (45,5).

Resultat efter skatt blev 24,9 miljoner kronor (-4,6) och per aktie 0:38 kronor (-0:06).

Rörelsemarginalen uppgick till 3,4 procent (0,7). 

Nettoomsättningen uppgick till 1.264 miljoner kronor (1.131). 


Nyhetsbyrån Direkt rapporterar att New Wave i det korta perspektivet, i något eller några kvartal,kan komma att påverkas av höga investeringskostnader. I delårsrapporten skriver vd Torsten Jansson att han i det längre perspektivet, på ett års sikt, är "oerhört positiv".

Av rapporten framgår att New Wave kommer att satsa ännu hårdare på fortsatt utbyggnad av säljkårer i främst USA och Kanada, men även på marknadsföring. Bolaget är också mitt uppe i flera stora projekt där det största är Craft Teamwear.

"Även om denna lansering fått ett bättre mottagande än vi hoppats på, går det ännu inte ihop resultatmässigt. Första årets bruttovinst täcker inte ens marknadsföringskostnaderna om man skulle tänka kortsiktigt, vilket vi inte gör", skriver vd:n i rapporten.

Enligt Torsten Jansson innebär bolagets olika satsningar sammantaget att det är väldigt svårt att bedöma resultatutvecklingen de närmsta kvartalen.

Vd:n pekar vidare på den positiva kalendereffekt som var i det första kvartalet, som uppskattningsvis var 3-4 procent, vilket kommer att påverka negativt i det andra kvartalet.
Källa: New Wave, Nyhetsbyrån Direkt

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.066