23948sdkhjf

Studentkasse kan få pris

Uppstartföretaget Studenkassen siktar in sig på studenter med billig mat med låg miljöpåverkan. Nu är företaget med i toppstriden i SM i Ung Företagsamhet på Stockholmsmässan i Älvsjö.

– Vi vill hjälpa studenter att spara pengar och samtidigt bidra till en bättre miljö. Därför tog vi kontakt med Matsmart, säger Minna Braconier, vd, Studentkassen som tillsammans med Vendela Barck, David Molin och Philip Palmgren startat sitt företag med hjälp av utbildningsorganisationen Ung Företagsamhet, UF.

– Vi har fått jättefin respons på vår idé och vill bidra till att fler får upp ögonen för att mat inte ska slängas på grund av att datummärkningen gått ut. Att handla mat, som inte kan säljas i vanliga butiker på grund av exempelvis kort bäst-före-datum, överproduktion, förpackningsbyten eller säsongsvaror, är coolt och lite hippt bland studenter.

De tog kontakt med Matsmart som nappade på idén. Nu säljs Studentkassen via egen hemsida men med varor från Matsmart som skickas från företagets lager i Katrineholm.

– Logistiken och lagerhållningen hade blivit svår för oss att lösa. Tack vare Matsmart kunde vår idé förverkligas och vår första laddning med studentkassar sålde slut väldigt fort. Vår ambition är absolut att driva företaget vidare även efter att UF-äventyret är över, säger Vendela Barck, marknadsansvarig på Studentkassen.

Nu i veckan kan Studentkassen utses till vinnare av ”Årets Tjänst” liksom ”Årets Hållbara Företag” i samband med SM i Ung Företagsamhet på Stockholmsmässan i Älvsjö.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078