23948sdkhjf

Nu lanseras fakturabetalning för butik

Fakturalösning i kortterminal är en ny tjänst som ger butiker möjlighet att erbjuda fakturaköp och delbetalning direkt i sina befintliga kortterminaler.

Det är betallösningsföretaget Bambora som lanserar tjänsten, och målet med lösningen är att förenkla kunders möjlighet till kreditköp och delbetalningar vid exempelvis större köp och oförutsedda utgifter. Tjänsten rullas först ut i Sverige men kommer att utökas till övriga nordiska länder löpande.

Tanken med tjänsten är att fysiska handlare ska kunna erbjuda faktura- och delbetalning direkt till kunder i sina befintliga kortterminaler, utan att behöva investera i ny utrustning, ta någon extra kreditrisk eller genomföra några krångliga integrationer.

Lösningen ska inte heller innebära någon extra administration för handlarna, såsom utskick av fakturor och påminnelser. Pengarna från ett fakturaköp utbetalas till handlarna lika snabbt som en vanlig korttransaktion, vanligtvis följande arbetsdag.

– En handlare som kan anpassa betalsätt utifrån sina kunders önskemål säljer mer och får nöjdare kunder. Därför driver vi utvecklingen mot mer avancerade betalningsplattformar där handlarna enkelt kan koppla på de tjänster och betalsätt som ökar försäljningen och gör vardagen enklare, både för dem själva och för sina kunder, säger Johan Tjärnberg, vd på Bambora.

De handlare som Bambora tror kommer ha störst nytta av lösningen är främst mellanstora aktörer där köpen är relativt höga och i vissa fall oförutsedda, något som kan skapa problem för kunderna att betala direkt från lönekontot utan kredit eller uppdelning.

Ett företag som använt Bamboras nya fakturalösning under en testperiod i sina butiker är optikkedjan Smarteyes.

– Vi implementerade Bamboras nya fakturalösning i samband med att vi bytte till Bamboras kortterminaler. Till en början testades funktionen i ett tiotal butiker men efter en smidig implementering bestämdes fort att aktivera den för samtliga svenska butiker. Responsen från personal och kunder har hittills i princip endast varit positiv och det som främst uppskattas är enkelheten och valfriheten, något som passar väldigt bra in med hur vi vill att upplevelsen av vår köpprocess generellt sett ska vara, säger Johan Sandberg CFO på Smarteyes.

Steg för steg, så fungerar Bamboras nya fakturalösning:

1. Betala: I betalögonblicket kan kunden på terminalen välja mellan att betala med kort eller faktura.

2. Vid val av faktura: Kunden väljer att betala med faktura och slår in sitt personnummer i Bambora-terminalen.

3. Identifiering: Kundens identitet verifieras med Mobilt BankID eller med signatur och ID.

4. Kreditprövning: Bambora skickar kundens information för en kreditbedömning.

5. Klart: Betalterminalen verifierar att fakturaköpet gått igenom till kund.

6. Handlaren får betalt: Som handlare får man betalt den kommande arbetsdagen.

7. Faktura skickas till konsument: Fakturan skickas till kundens folkbokföringsadress följande arbetsdag.

8. Konsumenten betalar: Kunden väljer att betala fakturan inom 14 dagar eller delbetala i den takt som passar i upp till 24 månader.

Källa: Bambora, Smarteyes

Kommentera en artikel (1)
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.093