23948sdkhjf

Ljumma förväntningar

Maj månads ökade optimism gäller framförallt handeln i stort medan tilltron till positiv utveckling i den egna butiken är fortsatt svag men positiv, enligt Handelsbarometern från Svensk Handel.

Handlarna är aningens mer positiva enligt månadens Handelsbarometer från Svensk Handel. 

Den så kallade Framtidsindikatorn stiger med 3,5 procent och landar på 103,3 i Handelsbarometern för maj. Försäljningsförväntningarna ökade med 1,2 enheter. Även inom sällanköpsvaruhandeln steg förväntningarna, dock inte lika mycket som i dagligvaruhandeln, och indexet ökade med 4,0 enheter till 101,2 i maj och även förväntningarna om lönsamhet ökade

– Digitaliseringens framfart förändrar handelns förutsättningar och det är glädjande att se att handlarnas optimism stiger trots att många affärsmodeller just nu utmanas i grunden, säger Karin Johansson, vd på Svensk Handel i en kommentar.

Det är framförallt när det gäller synen på utvecklingen på detaljhandeln som helhet som tongångarna är mer positiva medan förväntningarna på den egna butiken minskade i maj med lägre förväntningar om lönsamhet och försäljning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11