23948sdkhjf

Akademibokhandeln får ny huvudägare

Industrigruppen Volati förvärvar Akademibokhandeln Holding AB .

De nuvarande huvudägarna, investeringsfonden Accent Equity 2012 samt J.P. Killberg & Son Bokhandelsaktiebolag och Stiftelsen Bokförlaget Natur & Kultur, har ingått avtal om försäljning av samtliga sina aktier till den svenska industrigruppen Volati AB (publ). De personer i företagsledningen som idag är delägare i bolaget kommer att fortsätta vara delägare tillsammans med Volati.

Volati är en svensk industrigrupp, grundad 2003, bestående av ett 40-tal rörelsedrivande bolag fördelat på tolv affärsenheter organiserade i de tre affärsområdena Handel, Konsument och Industri. Volati har verksamhet i 16 länder med totalt cirka 1 200 anställda och en årlig omsättning om cirka 3,2 miljarder kronor. Volatis stamaktier och preferensaktier är noterade på Nasdaq Stockholm. Ytterligare information finns på www.volati.se

Transaktionen är villkorad av godkännande från konkurrensmyndigheterna. Slutförandet av transaktionen beräknas ske i juli 2017. Vid slutförandet av transaktionen kommer en Change of Control under Akademibokhandeln Holding AB (publ):s utestående obligationsvillkor att ske och obligationsinnehavarna kommer att ha rätt att utöva sin säljoption.

 

Källa: Akademibokhandeln

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094