23948sdkhjf

Tillväxten i handeln den lägsta på flera år

HUI släpper nu BUN (Butikskedjornas Utveckling & Nyckeltal) för första kvartalet 2017. Den visar att både tillväxten och marginalerna för svenska detaljhandelskedjor viker.

HUI research skriver i ett pressmeddelande att flera bolag visar på lägre tillväxt och sämre rörelsemarginal i HUIs BUN-rapport (Butikskedjornas Utveckling & Nyckeltal) avseende årets första kvartal.

 Av de drygt 20 bolagen som ingår i rapporten hade MQ högst omsättningsutveckling, vilket till stor del beror på förvärvet av butikskedjan Joy som gjordes under 2016. Av dagligvarukedjorna uppvisade Hemköp den starkaste tillväxten med drygt 5 procent. H&M hamnade i topp gällande rörelsemarginal och Ica gruppen knep andraplatsen.

- Tillväxten i detaljhandeln under det första kvartalet var den lägsta på flera år, vilket avspeglas i många bolags resultat för perioden, säger Tobias Rönnberg, konsult HUI research.

BUN är en rapport som baseras på de större svenska butikskedjornas kvartalsrapporter och syftar till att följa utvecklingen på bolagsnivå löpande per kvartal. BUN utgörs av fem rapporter per år varav en rapport summerar helåret och fångar upp större bolag som endast ger ut årsrapporter. I kvartalsrapporterna ingår drygt 20 bolag och i helårsrapporten merparten av de största kedjorna.

Källa: HUI

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109