23948sdkhjf

Fysiska butiker finns kvar i framtiden

Men de kommer att krympa och bli färre enligt en ny rapport.

Enligt rapporten The evolution of the physical store som utförts av International grocery research organisation (IGD) och The Consumer Goods Forum (CGF) kommer de fysiska butikerna att klara omställningen till det digitala samhället men i kraftigt förändrad form.

Enligt rapporten kommer butikerna att bli mindre till ytan och färre till antalet samtidigt som allt fler processer kommer att automatiseras. Den här automatiseringen ska dock nödvändigtvis inte ses som något negativt enligt rapportförfattarna som menar att automatiseringen kommer att frigöra mer arbetskraft som bättre kan användas till att förbättra kundernas köpupplevelse,

– Vi tror att det alltid kommer att finnas en plats för traditionella butiker i dagligvaruhandeln, fysiska butiker kommer att fortfarande vara bäst när det gäller att leverera omedelbar tillfredsställelse, impulsköp och kundservice, säger Joanne Denney-Finch, vd för IGD.

Den som vill överleva som handlare i framtiden ges rådet att i allt större utsträckning än idag försöka förstå sig på kundernas önskemål och beteenden för att lättare kunna tävla med e-handeln.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081