23948sdkhjf

Linas Matkasse får ny vd

MTG-chefen byter bransch till dagligvaror.

Efter 10 år väljer grundaren och vd Niklas Aronsson på Linas Matkasse för att kliva av. I hans ställe kliver istället Jonas Karlén som senast haft en vd-roll inom MTG och sedan 2015 drivit Viaplay. Innan dess var han verksam inom Vattenfall.

– Jonas tar med sig både MTG:s framåtanda och strukturen från storbolaget Vattenfall in i Linas Matkasse, säger Niklas Aronsson i ett pressmeddlande.

Niklas Aronsson kommer inte helt lämna företaget, han blir kvar som ägare och kommer ta en roll som vice styrelseordförande i styrelsen. Framöver kommer han också att lägga sin energi på Linas Matkasses biståndsprojekt Plate for Plate, som bidrar till att skolbarn i Kenya får lunch varje dag.

Jonas Karlén ser fram emot att börja jobba på Linas Matkasse, ett jobb som han tillträder i september.

– Det finns en solid och väl fungerande verksamhet att bygga vidare på och det är en spännande och stimulerande utmaning att få leda bolaget in i nästa fas. Min familj har varit nöjda kunder under många år och jag har av egen erfarenhet upplevt det stora värde som Linas Matkasse ger, säger Jonas Karlén i samma pressmeddelande.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078